Zomerdip

Straks begint de zomervakantie weer en vaak vergeten kinderen te blijven lezen.  In groep 3 en 4 willen de meeste leerlingen erg graag leren lezen, maar na de zomervakantie blijkt hun leesontwikkeling te stagneren en zijn ze niet echt meer gemotiveerd om te blijven lezen. Dit noemen we de zomerdip of leesdip. Daarom is blijven lezen heel belangrijk. Uiteraard is het ook erg goed om lekker te zwemmen of buiten te spelen. Toch zijn er veel mogelijkheden om ook in de vakantie gewoon te blijven lezen. Hieronder geef ik een aantal tips om kinderen te motiveren om te lezen.

  1. Is jouw kind fan van een tablet? Met de vakantiebieb-app kan hij of zij gratis boeken lezen. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn.

https://www.onlinebibliotheek.nl/vakantiebieb.html

2. Ga je met de auto op vakantie? Dan zijn luisterboeken een goede manier om op de achterbank lekker te luisteren naar je favoriete boek.

3. Uitgeverij Zwijsen heeft voor kinderen van groep 1 t/m 4 een soort zomerse adventskalender gemaakt. Iedere dag kan uw kind GRATIS een luikje openmaken. Er zijn leuke activiteiten, luisterfragmenten of spelletjes die te maken hebben met lezen.

https://www.zwijsen.nl/zomerse-adventskalender-leesluikjes-schrijf-je-in

4. Speel leuke spelletjes zoals 30 Seconds, Weetjeskwartet of de spellen van Dolfje Weerwolfje, De Gorgels of Meester Kees.

5. Kies op een regenachtige dag samen met uw kind een recept uit en ga samen het gerecht maken.

6. In de boekhandel zijn vaak goedkope boekjes met woordzoekers, puzzels en stripverhaaltjes. Zo is uw kind op een speelse manier toch met lezen bezig.

7. Misschien heeft uw kind op school een leesbingo kregen om te lezen. Laat uw kind op deze manier regelmatig even 10 minuten lezen. Succes verzekerd.

8. Er zijn ook speciale Zomerlezen-tijdschriften te koop voor leerlingen in groep 1/2 , 3 en 4.

Hebt u vragen over de zomerdip? Stel gerust uw vraag (info@praktijkleesjewijs.nl )

Hebt u belangstelling voor een zomerleespakket voor uw kind.

Praktijk Lees je Wijs maakt leuke leesoefenpakketjes voor kinderen tot groep 5.

Mail of bel (079-3616351) naar de praktijk en u kunt binnenkort een pakket op maat bij de praktijk komen ophalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *